Σκέφτεστε να δημιουργήσετε το δικό σας website; Στη σημερινή εποχή η διαδικτυακή παρουσία είναι πολύ σημαντική για μια επιχείρηση. Μέσω της ιστοσελίδας σας οι πελάτες θα μπορέσουν να εντοπίσουν την επιχείρησή σας και να πληροφορηθούν για το είδος των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχετε. Το WebFocus θα σας βοηθήσει να κάνετε τις ιδέες σας πράξη, κατασκευάζοντας για εσάς μια σύγχρονη, εύχρηστη και λειτουργική ιστοσελίδα. Η διαδικασία είναι απλή. Θέλετε να μάθετε τα στάδια κατασκευής που ακολουθούμε;

 

Επικοινωνία με τον πελάτη
Κατοχύρωση domain name
Επιλογή Web Hosting
Κατασκευή ιστοσελίδας
‘Ελεγχος & ολοκλήρωση κατασκευής
Βελτιστοποίηση SEO (προαιρετικά)
Παράδοση ιστοσελίδας

Επικοινωνία με τον πελάτη

Το πρώτο βήμα είναι βεβαίως να επικοινωνήσετε μαζί μας, να μας ενημερώσετε για το είδος της ιστοσελίδας που θέλετε να κατασκευάσετε και τις λειτουργίες που θέλετε να επιτελεί. Εμείς θα σας πληροφορήσουμε για το κόστος κατά προσέγγιση και θα κανονίσουμε μια προσωπική συνάντηση μαζί σας. Εάν βρίσκεστε σε άλλη πόλη, η επικοινωνία μπορεί να γίνει μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου.

Στόχος είναι να καταγράψουμε αναλυτικά τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας για να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα. Μέσα από τη συζήτηση με τον πελάτη θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι ο σκοπός δημιουργίας της ιστοσελίδας (πώληση ή παρουσίαση προϊόντων, προβολή επιχείρησης κλπ), το κοινό στο οποίο απευθύνεστε, αν διαθέτετε υλικό (κείμενα, φωτογραφίες, λογότυπο).  Μας ενδιαφέρει ακόμα να μάθουμε τις προτιμήσεις σας όσον αφορά το σχεδιασμό της ιστοσελίδας, δηλαδή τη δομή που θα έχει, τα στοιχεία που θα περιλαμβάνει (slider, videos κλπ), τα χρώματα κ.α.

 

Κατοχύρωση domain name

Το επόμενο βήμα για να δημιουργήσετε το website σας είναι να αποφασίσετε το όνομα που θα έχει ή αλλιώς το domain name. Το domain αποτελεί την online ταυτότητά σας στο διαδίκτυο και το όνομα με το οποίο θα σας αναζητούν οι χρήστες ή πελάτες της ιστοσελίδας σας. Την κατοχύρωση του domain αναλαμβάνουν εξειδικευμένες εταιρείες, όπως το Papaki. Εκεί μπορείτε να δείτε εάν το όνομα που έχετε σκεφτεί για την ιστοσελίδα σας είναι διαθέσιμο και να αποφασίσετε την κατάληξη που αυτό θα έχει. Αν για παράδειγμα το domain μας είναι shoponline, οι συνηθέστερες καταλήξεις που χρησιμοποιούνται είναι .gr ή .com και προκύπτει shoponline.gr ή shoponline.com αντίστοιχα. Υπάρχει, όμως, και πληθώρα άλλων επιλογών όπως .store, .info κλπ. Εσείς καλείστε να επιλέξετε το κατάλληλο όνομα για την ιστοσελίδα σας ανάλογα με την επωνυμία και το είδος της επιχείρησής σας. Η ομάδα του WebFocus θα σας καθοδηγήσει στον τρόπο κατοχύρωσης του domain σας ή μπορεί να το αναλάβει για εσάς. Για πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές όσον αφορά την επιλογή του domain μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας Επιλογή domain.

 

Επιλογή Web Hosting

Το Web hosting είναι μια υπηρεσία φιλοξενίας η οποία επιτρέπει σε ένα χρήστη (ιδιώτη, οργανισμό ή εταιρεία) να «ανεβάσει» στο διαδίκτυο το site του και να είναι προσβάσιμο σε όλους του χρήστες του διαδικτύου. Εμείς στο WebFocus θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία και πακέτο hosting ανάλογα με τις απαιτήσεις του website σας. Το πακέτο φιλοξενίας που θα επιλεχθεί καθορίζεται κυρίως με βάση το μέγεθος του website και την επισκεψιμότητα του (traffic). Η διαδικασία αγοράς του πακέτου γίνεται από την ομάδα του WebFocus ή από τον πελάτη.

Κατασκευή ιστοσελίδας

Το επόμενο βήμα είναι η υλοποίηση της ιστοσελίδας σας. Αφού ακούσουμε τις απόψεις σας και κάνουμε τις δικές μας προτάσεις, συμφωνούμε σε ένα λεπτομερές σχέδιο όσον αφορά τη δομή και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και προχωρούμε στην υλοποίηση. Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε ένα προσχέδιο της ιστοσελίδας και αν χρειαστεί θα κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από την τελική εμφάνιση. Θα έχετε βεβαίως τη δυνατότητα να δείτε online την ιστοσελίδα σας και το τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.

Η ιστοσελίδα που θα κατασκευάσουμε θα έχει responsive σχεδιασμό ώστε να προσαρμόζεται σε κάθε είδους οθόνη και συσκευή (υπολογιστές, tablets και smartphones). Επίσης θα είναι δυναμική για εύκολη διαχείριση και εισαγωγή περιεχομένου. Σε κάθε νέα δουλειά που αναλαμβάνουμε στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα website που θα συνδυάζει την καλαισθησία, τη λειτουργικότητα και την ευχρηστία.

 

‘Ελεγχος & ολοκλήρωση κατασκευής

Στο επόμενο στάδιο γίνεται η ανάρτηση του υλικού στην ιστοσελίδα, δηλαδή ανεβάζουμε τα κείμενα και τις φωτογραφίες που θα μας στείλετε. Η τοποθέτηση του υλικού γίνεται δωρεάν. Εάν πρόκειται για eshop, τοποθετούμε έναν μικρό αριθμό προϊόντων ενδεικτικά και στη συνέχεια σας εκπαιδεύουμε στον τρόπο χρήσης και προσθήκης προϊόντων. Έπειτα ακολουθούν οι εξής εργασίες:
– Ελέγχεται η λειτουργία της ιστοσελίδας σε όλους τους browsers ώστε να μην υπάρχουν ασυμβατότητες.
– Γίνεται βελτιστοποίηση όσον αφορά την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας.
– Λαμβάνονται μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία από κακόβουλες επιθέσεις.

Βελτιστοποίηση SEO (προαιρετικά)

Εάν θέλετε μπορούμε να σας παρέχουμε υπηρεσίες SEO ώστε να έχει η ιστοσελίδα σας μια υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Θα προσθέσουμε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά (keywords), θα καταχωρίσουμε την ιστοσελίδα στη Google (και στις δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης) και θα εφαρμόσουμε επιπλέον τεχνικές SEO ώστε να γίνει το website σας ορατό στις μηχανές αναζήτησης.

Παράδοση ιστοσελίδας

Η ιστοσελίδα σας είναι έτοιμη! Μετά την εξόφληση της ιστοσελίδας, την δημοσιεύουμε online. Πλέον η επιχείρησή σας έχει τη δική της παρουσία στο διαδίκτυο! Τέλος, θα σας στείλουμε αναλυτικό οδηγό για το πως θα προσθέτετε νέο υλικό (κείμενα, φωτογραφίες, προϊόντα κλπ) στην ιστοσελίδα σας. Οι δυναμικές ιστοσελίδες καθιστούν εύκολη τη διαχείριση του περιεχομένου από τον πελάτη.
Εμείς θα είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε, για να σας κατευθύνουμε και να λύσουμε τις απορίες σας.